FAQ

Hier onder vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Ik betaal (een deel van) de koopsom met eigen geld. Wanneer moet ik dat betalen?
 • Op het moment dat de akte wordt getekend, moeten we zeker weten dat al het geld voor de overdracht aanwezig is. We controleren dit een dag van tevoren. U moet uw geld daarom uiterlijk een dag vóór de passeerafspraak bij ons op kantoor storten op onze derdengeldenrekening met nummer NL53 RABO 0379 0108 87. 
 • Ik moet een waarborgsom storten bij de notaris. Krijg ik daar een factuur voor?
 • Nee, u stort de waarborgsom ter uitvoering van de overeenkomst met de verkoper en krijgt daarom geen factuur van de notaris. U kunt de waarborgsom storten op onze derdengeldenrekening met nummer NL53 RABO 0379 0108 87 onder vermelding van het dossiernummers. 
 • Waarom moet ik bij de notaris aantonen hoe ik aan het geld kom dat ik bij de notaris stort?
 • Wij moeten u vragen wat de herkomst van uw geld is op grond van de Wwft. Dat is de wet die onder meer voorkomt dat geld wordt witgewassen middels een transactie die via de notaris loopt.
  Als het uw spaargeld is, dan ontvangen wij graag een kopie van de bankafschriften waaruit blijkt wat u heeft kunnen sparen.
  Als het geld is geleend, dan ontvangen wij graag de leenovereenkomst en een kopie van de bankafschriften van degene van wie u leent.
  Als het geld een schenking is, dan ontvangen wij graag een kopie van de schenkingsovereenkomst en een kopie van de bankafschriften van de schenker. Als het geld een uitkering uit uw BV is, dan ontvangen wij graag de laatste jaarrekening van die BV. Mogelijk hebben we nog aanvullende informatie nodig. Als we de informatie niet op tijd aangeleverd krijgen, moeten we de passeerafspraak uitstellen.